Make your own free website on Tripod.com

    

 

25-11-1999

Bezwaar bewoners afgewezen

Bouw woningen Zogwetering kan doorgaan

Maarssen - De bouw van ruim 150 woningen op de Zogwetering kan doorgaan. De Raad van State heeft het bezwaar van de omwonenden afgewezen en geen voorlopige voorziening, zoals een bouwstop, toegekend.

De buurt was het niet eens met het besluit van de provincie om Maarssen toe te staan via art. 19 daar versneld te gaan bouwen, vooruitlopend op wijzing in het bestemmingsplan. De projectontwikkelaars willen nu zo snel mogelijk beginnen met de daadwerkelijke bouw in de eerste fase van het Zogweteringplan.
"Een beetje hadden we de uitspraak ingecalculeerd", is de teleurgestelde reactie van bewonerswoordvoerder C. van der Tier aan de Kortelaan. "Het was fifty-fifty en het dubbeltje is de verkeerde kant uitgevallen." De omwonenden hebben nog een bezwaar lopen bij de provincie tegen de inhoud van het nieuwe bestemmingsplan zoals de verkeerssituatie en het geluid. "De verkeerssituatie is niet denderend, dat heeft Veilig Verkeer Nederland ook al aangegeven. Ook het geluidsscherm bij de gemeentewerf zorgt voor extra geluid in de buurt", aldus C. van der Tier, die weinig vertrouwen heeft in de afloop. "Daar verwacht ik weinig van. De provincie en de gemeente zijn twee handen op één buik. Dus dat wordt dan weer een beroep bij de Raad van State." De eerste fase van de bouw van de koopwoningen is dus van start gegaan. Het tweede deel van het Zogweteringplan wacht nog op de uitspraak van de pachtkamer over het ontbinden van de overeenkomst met de pachter van de boomgaard die nog steeds geen overeenstemming heeft over een afkoopsom en een eventuele verhuizing.