Make your own free website on Tripod.com

    

 

05-10-1999 12:18:00

Buurtbewoners: 'Maarssen niet volbouwen'

Van een onzer verslaggevers

MAARSSEN Ė Zeg 'nee' tegen het volbouwen van Maarssen. In navolging van de Dorpsraad en de Friezenbuurt verzetten nu ook de bewoners van het Schilderskwartier zich tegen woningbouw op het terrein van de voormalige AriŽnsschool in het oude dorp. De omwonenden, verenigd in de bewonersvereniging Het Schilderskwartier in oprichting, willen dat het terrein een stukje groen in de wijk blijft. Hetzelfde geldt voor de grond van het oude gymlokaal aan de Tesselschadestraat.

Maarssen wil op de plek aan de Vincent van Goghstraat een appartementencomplex van vier hoog (12,5 meter) bouwen, met 32 woningen voor senioren. De oude basisschool is inmiddels gesloopt. Voor zowel het terrein van de AriŽnsschool als het oude gymnastieklokaal, waar Maarssen in drie lagen 18 woningen (totaal 9,5 meter hoog) wil bouwen, is nog geen bouwaanvraag ingediend, aldus de gemeente.

Woordvoerder P. Holtkamp van de bewonersvereniging Het Schilderskwartier i.o. erkent dat de omwonenden laat aan de bel trekken over de nieuwbouw. "Maar als we onze stem nu niet laten horen, wordt heel Maarssen volgebouwd en wordt het ťťn betonnen kolos. Dat willen we niet".

Holtkamp heeft met een paar andere omwonenden een pamflet rondgestuurd waarin hij een oproep doet vanavond naar de informatieavond te komen. "Als we gezamenlijk laten horen hoe we erover denken, staan we sterker", zegt hij.