Make your own free website on Tripod.com

    

 

14-12-1999

Maarssense aannemers alsnog in beeld voor bouwplan dorp

Van onze correspondente

Maarssen - De Maarssense politiek wil twee plaatselijke aannemers de kans geven plannen te maken voor het neerzetten van woningen op drie plekken in het dorp. De twee bedrijven brachten vorige week een bod uit van 5,2 miljoen gulden voor de drie, veelbesproken, locaties. Dat is een miljoen meer dan het bouwbedrijf Van Willigen Groep, waarmee het college in zee wil.

Dat bleek gisteren tijdens een extra commissie ruimtelijke ordening. Op de agenda stond de grondverkoop van de zogeheten inbreilocaties aan de Tesselschadestraat, G. Doustraat en Schaepmanstraat. Twee maanden terug werd het onderwerp nog van de agenda gehaald wegens massale protesten van omwonenden die zich tegen de woningbouwplannen van de gemeente uitspraken.
Opnieuw waren er gisteravond protestgeluiden te horen, waarbij velen zich uitspraken over het verkoopgedrag van de gemeente. Met name de 'vrije marktwerking' en de informatieverstrekking stonden ter discussie. Een aantal politieke partijen gaf aan pas komende maandag in de gemeenteraad tot een besluit te komen.
Twee Maarssense bouwbedrijven, Van Oostrum en Van Laar bv en Van den Engel bv, hebben te elfder ure een bod uitgebracht op de drie locaties.
Het Maarssens college van B en W was eerder echter akkoord met Van Willigen, waardoor de kans verkeken was voor andere geinteresseerde kopers. Gisteravond vroeg Van den Engel namens zijn bouwbedrijf af waarom de drie locaties zonder enige concurrentie van andere ondernemers verkocht konden worden.

Flexibel
Een aantal politici schaarde zich achter deze vraag. "U kunt toch alleen tot een prijs komen wanneer u vergelijkt met andere ondernemers," vroeg CDA-commissielid Den Herder. "We behalen goede resultaten met deze ontwikkelaar, hij werkt flexibel en kan snel inspelen op vragen van de bevolking," was de motivering van wethouder J. Ramaker.
Het bod van Van Oostrum en Van Laar bv en Van den Engel bv van vorige week donderdag leek voor het college niet aan de orde. "Het is altijd mogelijk om een bod uit te brengen op het elfde uur, maar het college heeft besloten hier niet aan mee te doen."

Tegenbod
De VVD wil het tegenbod van Van Oostrum en Van Laar bv en Van den Engel bv serieus overwegen en stelde voor hen tot maandag de tijd te geven met een plan te komen waarbij ze aan alle randvooraarden voldoen. De liberalen geven deze week ook de kans aan andere ondernemers met een plan te komen. Maarssen 2000 sloot zich bij dit voorstel aan, evenals PvdA. GroenLinks, CDA en RPF/GPV/SGP zouden de verkoop liever tot januari uitstellen. Maandag beslist de gemeenteraad over de grondverkoop.
Fractieleider van Maarssen 2000 B. van de Woude uitte zijn angst voor eventuele schadeclaims van de Van Willigen Groep.